Curiozități despre bebelușul tău:

Curiozități despre bebelușul tău:

Curiozități despre bebelușul tău:

  • Ce se întâmplă cu bebeluşii când se uită în ochii unui adult?

Atunci când micuţul se uită în ochii unui părinte, pupilele i se dilată. Se produce o atracţie irezistibilă între mamă sau tată şi copil. Unii numesc acest efect un răspuns biologic programat care susţine crearea legăturii afective. Dar nouă ne place să ne gândim la acest fenomen ca la un magnet al iubirii…

  • Câte celule cerebrale are un nou născut?

În momentul naşterii, creierul unui copil are circa 14 miliarde de celule, număr care nu mai creşte până la sfârşitul vieţii ci, dimpotrivă, scade! Iar acest lucru nu ar trebui să ne mire deloc, dacă este să ne gândim la capacitatea celor mici de a procesa sutele de informaţii noi. Pe parcursul vieţii, celulele vor fi ocupate cu învăţarea, descoperirea, crearea şi explorarea.

  • Cu câte oase se nasc bebeluşii?

Deşi pare uimitor, bebeluşii se nasc cu 94 de structuri osoase în plus faţă de noi, adulţii. Aceste structuri firave sunt făcute dintr-un cartilaj gumat, care uşurează ieşirea bebeluşului din uter, oferind şi o flexibilitate sporită. Pe măsură ce bebeluşul creşte şi se dezvoltă, o parte dintre cartilaje fuzionează, înlocuind oasele dure. Rezultatul? – 206 oase care susţin o viaţă întreagă de sărituri, dansuri şi alergări.

  • Bebelușul meu respiră când papa lapte?

Un bebeluș de 6 luni poate respira și înghiți simulan, în timp ce un adult nu poate face asta (încercați!)

  • Despre plânsul bebelușilor:

Nou-născuții nu pot plânge! Deși țipă și se agită atunci când nu le convine ceva, nou-născuții nu pot plânge, tehnic vorbind. Lacrimile nu pot fi eliberate, de fapt, decât din a treia săptămînă de viață. Dacă observi că bebelușul tău nu ”produce” lacrimi după această vârstă, vorbește cu medicul – este posibil să fie vorba despre o obstrucție a canalului lacrimal.

  • Schimbare scutecelor, cât de des să o fac?

Până la vârsta de 1 an, un bebeluș a fost schimbat, în medie, de 7300 de ori. Fiecare schimbare de scutec durează cam 2 minute – ceea ce se echivalează prin 3 săptâmâni de lucru cu normă întreagă (40 de ore) pe an!

  • Ce și cum mănâncă bebelușii în burtică?

Bebelușii se hrănesc primii atunci când locuiesc în burtica mamei. Prin cordonul ombilical, ei iau toți nutrienții de care au nevoie și lasă mamei restul. De aceea este atât de importantă dieta echilibrată în timpul sarcinii.

  • Dacă bebeluşii ar creşte în ritmul în care o fac în primul an, cât de mari ar fi la vârsta de 10 ani?

Dacă bebeluşii şi-ar menţine constant ritmul de creştere, la 10 ani ar măsura 28 de metri. Din fericire pentru noi şi pentru bugetul nostru, ritmul de creştere scade după vârsta de doi anişori.

eumamica

Copii

No description. Please update your profile.

LEAVE COMMENT