Ce recomandă doctorul Evghenii Komarovskiy. Sfaturi pentru mame.

Ce recomandă doctorul Evghenii Komarovskiy. Sfaturi pentru mame.

Ce recomandă doctorul Evghenii Komarovskiy. Sfaturi pentru mame.

Pe 26 noiembrie, 2017 am avut onoarea de a participa la un seminar destinat părinților, cu participarea doctorului Evghenii Komarovskiy – cel mai renumit medic pediatru din spațiul CSI –  multe sfaturi și informații găsiți aici: www.komarovskiy.net

În cadrul seminarului au fost abordate următoarele teme:

*Crizele febrile – abordari contemporane. Conduita de tratament
*Citomegalovirus – prezenta ADN viral în urină și sange. Implicarea terapeutică.
*Boala diareică acută prin prisma enterocolitelor acute.

*Febra la copii: utilizarea ibuprofenului și paracetamolului, doze, interval permisibil de administrare, vârsta de început a administrării.
*Hipertensiunea intracraniană: Orientarea clinică.
*Medicația în infecțiile respiratorii acute de origine virală.

 

eumamica.md vine pentru voi cu informații utile și recomandări prinse la eveniment:

1. În prezența durerilor în gât, mama trebuie să observe:

  • Prezența secrețiile nazale, dacă sunt atunci e o simplă infecție respiratorie care va trece în 5-7 zile (se tratează acasă).
  • Lipsa secrețiilor nazale (ne denotă prezența unei angine și trebuie de apelat la un medic).
  • Dacă copilul se trezește dimineața cu dureri în gât, atunci i se dă o ceașcă cu ceai cald (de dorit ca temperatura băuturii să fie egală cu cea a corpului) dacă durerile trec, atunci se poate de tratat și în condiții casnice, dacă nu apelam la ajutorul unui specialist medical.2. Când copilul are febră:
  • În primul rând copilul suportă temperatura ridicată mult, mult mai ușor ca adulții. Asfel, e mai importantă starea copilului la moment, decât temperatura lui.
  • În infecțiile virale: avem temperatură ridicată, însă copilul este activ, se joacă, are tegumentele roze.
  • În infecțiile bacteriene: temperatură ridicată, copil palid, apatic. Trebuie de mers la medic.3. Ajutorul în caz de febră:

# regula de aur: răcim aerul din camera unde se află copilul (dar astfel, în cât copilului să nu-i fie frig).

# copilul trebuie să consume cât mai multe lichide (ceaiuri călduțe, compoturi, soluții pentru rehidratările orale)

# dacă timp de o oră după ce ați întreprins măsurile enumerate anterior și febra nu scade apelam la preparatele antipiretice: paracetamol și ibuprofen.

# dacă am administrat paracetamol și timp de o oră temperatura nu scade, atunci putem administra și ibuprofen ( doar că trebuie ambele să fie sub diferită formă de prezentare: unul sirop, altul supozitorii)

# dacă temperatura e mai mare de 38,5 supozitoriile administrate nu se vor absorbi!!! De asta se recomandă, ca să administrăm antipireticele până la atingerea acestor nivele. Supozitoriile își încep acțiunea peste 40 minute de la administrare, cel mai bine este ca ele să fie administrate pe timp de noapte.

Eu am rămas impresionată de eveniment, de însăși domnul  Komarovsky și cunoștințele acestuia.  M-a cucerit prin modul lui de gândire și exprimarea clară, prin multitudinea de cunoștințe.  Pur și simplu m-a inspirit în alegerea  profesiunii mele.

 

Partea a 2-a o găsești aici

 

eumamica

Sfaturi

No description. Please update your profile.

LEAVE COMMENT