NU UITA că ești FEMEIE!

NU UITA că ești FEMEIE!

NU UITA că ești FEMEIE!

„Mai frumoasă decât viața,

doar FEMEIA poate fi.

Mai deșteaptă ca povața,

doar FEMEIA poate fi!”

Dumitru. Matcovschi

         Luna Martie e considerată luna femeilor (măcar în această lună să vă simțiți mai „băgate în seamă” ca de obicei), deci FELICITĂRI DRAGELE MELE, pentru faptul că sunteți fiicele cuiva (a unor mame la fel de superbe ca și voi);, pentru faptul că sunteți MAME;, pentru simplu fapt (dar și cel mai importat) că sunteți FEMEI!!! Căci să fii femei nu este absolut deloc ușor: mereu trebuie să arăți bine (chiar și atunci când dormi), nu ai timp și nici dreptul să fii obosită, trebuie să le reușești pe toate (ordine, creștere copil, pregătirea meselor, educare copil/copii, neapărat să dispui și de timp pentru soț, poate chiar și să aduci ceva bani în acasă, etc.)

Care ar fi defapt definiția FEMEII?!!! Iată câteva sugestii frumoase și pline de adevăr de la oamenii iluștri:

  • Femeia este lucrarea de diplomă a lui Dumnezeu la examenul de estetică – Vasile Ghica
  • Femeia e forță motrice a vieții. Bărbatul e doar cheia de contact – Valeriu Butulescu
  • Femeia este sufletul bărbatului, lumina care îl călăuzește. Femeia este gloria – Miguel de Cervantes
  • O femeie frumoasă place ochilor, o femeie bună place inimii. Prima este o comoară, a doua este un tezaur – Napoleon Bonaparte
  • Femeia este o greșeală acceptabilă a naturii – John Milton
  •  Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înțelese – Oscar Wilde
  • Nu, nici nu poți găsi cuvântul potrivit: femeia e jumătatea galantă a speciei umane și nimic altceva – Gogol

Vreau doar să trec în revistă câteva activități pe care trebuie să le faci neapărat (în pofida lipsei de timp, a faptului că ai un bebe micuț acasă și a altor scuze pe care le poți aduce):

1. Nu fi prea „mămoasă”, adică nu-ți fie frică să lași bebelușul (pentru 2-3 h) cu bunica/cu tati/cu prietena/etc. Tu ai nevoie ca să respiri în liniște, să bei o ceașcă cu ceai fierbinte, să faci o pauză, să-ți aduni gândurile. Mă uimesc mamele care timp de 6 luni-3 ani nu au făcut nici un pas de lângă copil, sunt rupte de lumea exterioară (for what? cum să înțeleg asta?)

2. Cere ajutor când ai nevoie!  Cere ajutor de la oricine: de la soț (din păcate bărbații nu observ oboseala unei femei, nu înțeleg că și tu ai avea nevoie de o schimbare de la rutina zilnică, așa că adresează-te direct la ei!) de la o bonă, care își oferă serviciile pe oră (în cazul în care soțul lipsește, apelează la ea) apelează la ajutorul buneilor, prietenilor.

3. Fii recunoscătoare! Pentru toate: pentru că ai devenit mămică, pentru că ai fost binecuvântată cu o familie minunată, pentru că ai șansa zilnică să vezi răsăritul și apusul, pentru că ești la urma urmei o femeie frumoasă, etc)

4. Mergi la cumpărături singură!!! Pentru ca să primești plăcere de la ceea ce faci, plus la toate shopping-ul  mai este și un bun anti-stres/anti-depresant.

5.  Zâmbește cât mai des! Căci un zâmbet frumos cucerește și dă impresia celor din jur, că la tine e ultra-mega bine!

6. Profită de orice ieșire în oraș pentru a arăta bine! Machiază-te, îmbracă cele mai bune/frumoase ținute și nu da voie oboselii să fie observată!

7. Fii activă pe mediul online: postează poze, distribuie informații, împărtășește amintiri. Această activitate o să te facă „să fii mai aproape” de tot ce se întâmplă în afara casei tale, hai să spunem așa.

8. Mergi la diverse evenimente (chiar și cu bebelușul în brațe) comunică, învață, cunoaște și alți oameni!

9. Citește! Orice ce carte îți cade sub mână, ia și o citește! Acesta îți va oferi un vocabular bogat pentru a întreține o discuție interesantă. Căci de fapt, știm care soarta unei mame: toată ziua stau închise în casă și comunică cu bebelușul ei, care îi răspunde doar printr-un dulce gângurit!

10. Neapărat achiziționează și ceva articole de lenjerie sexy! Fii femeie deșteaptă și uimește-ți soțul, nu uita totalmente de el odată cu sosirea copilului în familia voastră! Bucurați-vă ambii de tinerețe și frumusețe!

„Fericirea o face pe femeie frumoasă și dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii.” — Charles Baudelaire

eumamica

Sfaturi

No description. Please update your profile.

LEAVE COMMENT