De ce gravidele ’’se pătează pe față’’ și cum poate fi prevenit acest proces?

De ce gravidele ’’se pătează pe față’’ și cum poate fi prevenit acest proces?

De ce gravidele ’’se pătează pe față’’ și cum poate fi prevenit acest proces?

Multe gravide ‘’se pătează’’ pe față în timpul sarcinii. Statisticile ne spun că aproximativ 50% din femeiile gravide se confruntă cu această mică problemă, adică cu apariția unor pete maronii pe față. Ele se pot regăsi şi după venirea bebeluşului pe lume, perioada când pot chiar să evolueze. Deci, haideţi să vedem ce sunt acestea şi cum se pot premeni petele maronii de pe faţă!

De ce apar petele maronii?

În timpul sarcinii, aproximativ 50% dintre femeile care se pregătesc de aducerea unui copil pe lume se confruntă cu ceea ce se numeşte ‘’masca de gravidă’’. Aceasta este o pigmentare a zonelor din jurul gurii, a nasului, a obrajilor şi a frunţii. Petele maronii se regăsesc şi deasupra buzei superioare, creând un aspect inestetic. Pigmentarea poartă numele de melasmă. De vină pentru această colorare a pielii este excesul de estrogen şi de progesteron care apare în timpul sarcinii. Melasma este mai întâlnită la femeile cu ten mai închis la culoare, dar şi la cele care au o piele ce se bronzează mai repede.
Multe gravide care au melasmă observă, din fericire, că petele maronii dispar după naştere. Alte mame, însă, vor remarca în continuare prezenţa lor. Nu e de mirare că ele rămân pe chip luni şi ani buni după ce femeile au născut.

Prevenirea hiperpigmentarii:

Un pas pentru prevenirea acestor pete este evitarea expunerii la soare în perioada sarcinii. Soarele are capacitatea de a le amplifica şi chiar de a le accentua coloritul, aşa că evitarea lui este o soluţie. Totodată, se recomandă folosirea cremelor de faţă cu factor puternic de protecţie solară.
O suplimentare a acidului folic în organism se pare că este, de asemenea, utilă în prevenirea petelor închise la culoare de pe chip. Studiile au indicat că o deficienţă a acidului folic este în directă legătură cu depigmentarea pielii.

Soluţii pentru a scăpa de petele maronii:

Cremele de depigmentare existente în farmacii şi în magazinele cu produse cosmetice, creme care se vând fără reţetă, pot fi o soluţie pentru uniformizarea culorii tenului. Acestea conţin steroizi şi agenţi de albire care readuc tenul la culoarea iniţială. De asemenea, în cabinetele dermatocosmetice există diferite proceduri faciale menite să ajute tenul să îşi recapete o nuanţă unitară. Una dintre aceste proceduri sunt micro polish-ul, care se face cu ajutorul unor microcristale ce curăţă, tonifică şi revitalizează pielea de pe faţă, gât şi piept. Se mai folosesc tratamentele cu IPL (lumină intens pulsată), care furnizează o energie uşoară chipului şi care revitalizează pielea. Exfolierile făcute acasă şi peeling-ul uşor, realizat la cabinet, pot să ajute şi ele la minimizarea petelor maronii.
Tratamentul cu creme care conţin Vitamina A este la fel de indicat. Medicul dermatolog este cel care poate prescrie, în funcţie de severitate, anumite creme, specifice tratamentului pentru petele maronii. În aceeaşi categorie se înscriu şi cremele cu vitamina C şi vitamina E, de asemenea de ajutor.

Iar tu ai rămas cu pete hiperpigmentate pe față din timpul sarcinii? Cum le-ai tratat? În cât timp culoarea tenului sa
uniformizat?

eumamica

Sfaturi

No description. Please update your profile.

LEAVE COMMENT